fredag 22. januar 2010

Fredag er fridag og turdag


Vi fortsetter å utforske nærmiljøet i ledige stunder. I dag ville vi prøve Appelsinvegen. Her har vi gått gjennom Solgården og har fin utsikt tilbake - mot Solgården, Minnekirken - der vi bor - og stiene vi har gått tidligere oppover i fjellsidene. I bakgrunnen fjellet Puig Campana (= bjelletoppen) på 1406 moh, som vi også ser på flere av bildene nedenfor.
Vi vandrer gjennom en liten landsby, forbi appelsinplantasjer og annet jordbrukslandskap. Appelsiner og sitroner er modne, men her blir det også mandler og oliven. Hvor gammelt er dette oliventreet, mon tro? La Olivera Grossa er det eldste treet i provinsen.


Snart er vi framme ved Ermita - en fargerik landsby midtveis til Villajoyosa. Kirken har navn etter San Antonio Abad, Hellige Antonius den store, eremitten fra Egypt som samlet munker til et fellesskap og på den måten startet klostervesenet. Landsbyen heter nok opprinnelig La Ermita San Antonio.Vi fant en annen vei tilbake og fikk en god rundtur i finværet.
Her er vi hjemme - i presteleiligheten i Minnekirken!En varm svømmetur i solnedgangen må vel være en god avslutning på en fin fridag - i Solgårdens basseng --

2 kommentarer:

  1. Oi, det var mange fine bilder. Men hva kommer navnet Minnekirken av? I USA er det en krike som heter Mindekirken. Har det noen med minner å gjøre?

    SvarSlett
  2. Kirken her heter egentlig Pastor Olav Kr. Strømmes Minnekirke. Olav Strømme var jo engasjert i oppbyggingen av Solgården og hadde ideen til en stor kirke som kunne romme både Solgårdens gjester og den voksende norske kolonien i området. Han startet innsamlingen, og kirken som ble tatt i bruk i 1975, blir også kalt Sydens Katedral. Pastor Strømme døde i 1976.

    SvarSlett