fredag 19. februar 2010

Guadalest - et av Spanias mest besøkte steder


Fredag for en uke siden besøkte vi turiststedet Guadalest i fjell-rundturen vår i nærområdet her på Costa Blanca. Se andre bilder fra turen i en tidligere blogg.


Guadalest er en liten landsby med rundt 200 innbyggere og ligger på toppen av et fjell, i enden av fjellkjeden Sierra Aitana, en halvtimes kjøretur fra Benidorm.


Guadalest er den tredje mest besøkte turistattraksjon i Spania, etter "Prado Museum" i Madrid og Alhambra i sør. Her kan man besøke små museer, restauranter og butikker og den gamle borgen som araberne bygde. Guadalest var en av de siste byene spanjolene tok tilbake fra araberene/maurerne, så sent som på 1600-tallet.


Maurerne bygde byen som et utkikkssted for nesten 1300 år siden. Eneste inngangen var og er en 15 meter lang tunnel gjennom fjellet. Tunnelen heter “Portal de San José”.Fra toppen av borgen er utsikten kjempemessig. Rett nedenfor ser vi dammen “Embalse de Guadalest”, som har en flott turkis farge. Dammen ble bygd 1953-1964 og er 26 meter dyp og 270 meter lang og sørger for vannforsyninger til mange kommuner på Costa Blanca, blant annet Alfaz del Pi, Altea og Benidorm.


Her ser vi tilbake mot Guadalest på vår vei videre mot kysten og hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar