søndag 28. mars 2010

Palmesøndag på Costa Blanca


Dagen startet med konfirmasjonsgudstjeneste i Minnekirken. Det var ikke mange ledige stoler, så det må ha vært rundt 400 tilstede. En flott festgudstjeneste med kirkekaffe på tunet etterpå.


De 22 konfirmantene ble fotografert i kirkens palmehage etterpå.
Denne hagen er en del av Kong Harald Vs Palmeskog:


Resten av dagen feiret vi i palmebyen Elche. Denne byen har vi besøkt en gang tidligere, se denne bloggen.


Nå hadde vi litt mer tid til å se på palmene. Det var virkelig flott å vandre langs den merkede palmeskogruten på 2,5 km gjennom de ulike anleggene - parkanlegg og dyrkningsanlegg.Herfra var ikke veien lang å gå til Basilica Santa Maria der palmesøndagsprosesjonen skulle starte kl 18.15.
Vi hadde lest om Elches spesielle hvite palmer som de lager dekorasjoner av. Nå hadde alle vi møtte, vært i kirken og fått sine dekorasjoner velsignet - eldre, yngre og barn.                              
Så var det tid for prosesjon. Prosesjonen på palmesøndag i Elche - "La procesión del Domingo de Ramos" - er regnet som internasjonalt kulturminne -"Interés Turistico Internacional".
Flere statuer av Jesus og Jomfru Maria ble båret ut av kirken. Det var som vi kunne føle at de kom til oss og var tilstede - midt i byen og folkehavet. Flere hundre kvinner og menn, yngre og eldre bar i fellesskap - i stort alvor. Noen barføtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar