søndag 11. april 2010

På jakt etter pilegrimsskjell (5) Torremanzanas-Ibi-Onil


Vi følger de gule pilene ut av Torremanzanas og er halvveis på den nymerkede pilegrimsvegen på Costa Blanca mot Santiago de Compostela. Det vil si at vi har tilbakelagt fire av de åtte dagsetappene fra Benidorm til Villena, der denne leden møter vegen fra Alicante.


Femte dagsetappe fører til Ibi. Vi er fortsatt i den spanske fjellheimen og har mange fine opplevelser underveis. Det er flere som er ute på vandring..


Ibi er en litt større by. De gule pilene fører oss forbi kirken og ut av byen. Men her finner vi ingen kamskjell-skilt.I Onil ser vi kamskjell-skiltene igjen. Her er det nettopp kommet på plass på torget ved rådhuset.Og her treffer vi sjefen for merkingen. Det var nære på at vi fikk det siste skiltet! Men enda viktigere, vi fikk høre litt om hva som var gjort og tenkt . Og vi forsto hvorfor vi ikke så kamskjell i forrige by; de vurderer å gjøre en endring og la veien merkes om Alcoy, for å få med et naturskjønt område.Med gode ønsker, nye brosjyrer og "velkommen tilbake" følger vi kamskjell-ruten ut av byen...


.. og ut i terrenget.


Gule piler viser vei i fin, men litt steinete sti opp over fjellet mot Biar. Oppe i høyden ser vi fem byer!

1 kommentar:

  1. Hei og tusen takk for "veiledning" på bloggen om ruta fra Villajoyosa til Villena. Vi har gått veien i 6 dager og hatt en utrolig flott opplevelse. Imidlertid fant vi ikke caminopilene helt fram til endepunktet i Villena. Vi har planer om å fortsette videre fra Villena og håper vi finner merkene da. Planen er å fortsetteturen i feb/mars. Ha ei riktig god jul.

    SvarSlett