lørdag 10. april 2010

På jakt etter pilegrimsskjell (3) Orxeta-Relleu


Det er på tide å komme seg litt videre vestover. Det er et flott fjellområde vi forflytter oss i fra Orxeta mot Relleu.Her nærmer vi oss fjellbyen Relleu, bygget av romerne i slutten av det første århundret etter Kristus.
Bare noen kilometer til vi kommer inn i byen. Fint å gå...
Relleu har vi besøkt tidligere. Det var her vi fant de første kamskjell/pilegrimskjell-skiltene her i området.Det var da vi begynte å spore opp hvor denne leden startet - og fant at de første keramikkflisene var plassert på veggen til Jakobskirken i Benidorm - nå i helligåret 2010.                                                                                                           Kamskjell-skiltet her var festet på veggen midt imot kirken, som også i denne byen er en Jakobskirke, Iglesia de San Jaime Apostol, opprinnelig bygget på 1600-tallet på stedet til byens gamle gravplass.


Og vi fikk hjelp av en hyggelig politimann til å finne neste kamskjell-skilt og veien videre... mot Santiago de Compostela..


gjennom byen, over brua...


.. til det gamle vaskeriet El Llavador, som i gamledager var en viktig møteplass ...Stien som leder ut av byen går rundt foten av fjellet som har ruiner etter en borg.


Og snart får vi igjen et fint bilde av denne gamle byen.


Og stien går videre forbi fjellet med ruinene av den gamle borgen, El Castillo, fra maurernes tid.... og videre ut i fjellheimen... mot La Torre de les Mancanas...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar