søndag 23. mai 2010

Pinse - kirkens bursdag

6 kirker på 4 uker i Norge:

Søndag 25. april: Gudstjeneste og kretsmøte for Sjømannskirken i Engehaugen kirke på Gjøvik.


Engehaugen kirke er tidligere institusjonsbygg fra 1984, omgjort i 1994 da menigheten ved stiftelsen "Kirke i Sørbyen" tok over bygget. Fellesrådet tok over driften i 1997. Godkjent som soknekirke 1999. Bygd i tre med sokkeletasje som huser menighetens barnehage.

Søndag 2. mai: Vårmesse i Romedal kirke med speidere som bekreftet sitt speiderløfte.


Romedal kirke i Stange kommune er bygd i 1887 og innviet 23. november. Den gamle kirken, Peterskirken, var fra ca. 1250. Peterskirken ble revet i 1886 og nåværende Romedal kirke ble bygget på samme sted.


Søndag 9. mai: Misjonsgudstjeneste i Øvre Rendal kirke med sang av Barneklubben.


Øvre Rendal kirke på Bergset i Rendalen ble vigslet i 1761 og restaurert i 1916. Altertavla i barokk stil er fra 1680. På alteret er det plassert et krusifiks av tre, som skal stamme fra den aller første kirken i den nordlige delen av Rendalen.

Mandag 10. mai: Ulabrand Sjømannskirketreff i Storhamar kirke.


Storhamar kirke er en arbeidskirke fra 1975 tegnet av Willy Sveen. Den ligger midt i et boligområde på Hamar vest. Byggematerialet er Leca og tre.

Torsdag 13. mai: Gudstjeneste med dåp Kristi Himmelfartsdag i Ottestad kirke
Søndag 16. mai: Gudstjeneste med dåp i Ottestad kirke 
  

Ottestad kirke i Stange kommune ble innviet 17. januar 1731. Den er bygget i tømmer som er bordkledd og er en korskirke. Modell for kirken er Christiania kirke ” vår frelsers kirke” i mindre format. Altertavle og annet inventar ble flyttet over fra gammelkirken. Kirkens navn er Tabor og som er festet til en tavle over hovedinngangen.

Torsdag 20. mai: Begravelse i Berg kirke, Halden


Berg kirke ligger ca 2 kilometer nord for Halden ved Rv. 104. Den er en av 16 steinkirker i Østfold som ble bygget på 1100-tallet. Murene i kirken er opp til 230 cm på det tykkeste. Dagens vinduer er ikke originale da den ble bygget med vindusglugger på 15-16 cm.

Og
Søndag 23. mai: Høytidsgudstjeneste pinsedag i Ottestad kirke med kirkekaffe i kapellet
 
 
Selv om vi har nær tilknytning til flere av kirkene overfor, er det Ottestad kirke som er vår hjemmekirke nå.
Øvre Rendal er vår kirke når vi er på småbruket vårt. Øvre Rendal kirke og Berg kirke har vært Asbjørn arbeidssted i mange år. Ved Berg kirke ligger flere av hans forfedre begravet.

Noen gode tanker på slutten av pinsedagen:
Det er fint å høre hjemme et sted.
Det er fint å kjenne seg hjemme i kirken hvorenn en kommer..
Det er fint å tilhøre den verdensvide kirke...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar