lørdag 31. juli 2010

Smedberget PilegrimstunMidt i pilegrimsuka i Rendalen fikk Smedberget besøk av Jørn Øversveen (til høyre). Han kom på vegne av Hedmark Fylke og Pilotprosjekt Pilegrimsleden for å gjøre en avtale med oss om overnatting for pilegrimer på småbruket vårt. Kultursjef Toril Andreassen var tilstede da herbergeskiltet ble skrudd opp på veggen lørdag morgen 24. juli.


Vi hadde nettopp innredet et nytt rom i Eldhuset. Elisabet Søfteland fra Tønsberg og Kristin Nordby Schei fra Brumunddal var de første pilegrimene som overnattet her. De spiste frokost sammen med gjesten fra fylket!


Men de var ikke de første pilegrimer som sov i Eldhuset. Under pilegrimsuka i Rendalen 2009 overnattet det fire pilegrimer her. Sommeren 2009 var det tilsammen 20 gjester som sov i Smedberget, noen i Eldhuset og noen i Haugenstua (hovedhuset).


Det var 10. juni 2009 at Eldhuset på Smedberget ble innviet til pilegrimsherberge - med kultursjef Toril Andreassen og historielagsleder Odd Steinar Grindal tilstede. De smakte de første pilegrimsscones!


Året før var det barna som fylte gårdsplassen da de feiret åpningen av Barnas Pilegrimssti med stempel i pilegrimspasset og is - 26. mai. Småbruket vårt fikk navnet Smedberget Pilegrimstun.

 

Smedberget Pilegrimstun ligger langs Pilegrimsleden gjennom Østerdalen, halvannen kilometer nord for Øvre Rendal kirke, rundt seks kilometer sør for Fonnås og Fonnåsfjellet.


Mer fra Smedberget Pilegrimstun:
September 2010: Pilegrimsstafetten

2 kommentarer:

 1. Skal si at ekteparet Haugen satser på pilgrimsferd. Både ute og hjemme. Tenk å ta en egen pilgrimsstue på gården. Det var flott. Her legges forholdene til rette for pilgrimsfolket. Utrolig.
  Det skulle ikke forundre meg om dette blir mye brukt. Og når gjestfriheten er så stor som hos Aslaug og Asbjørn så vil folk trives. Garantert.
  Lykke til.

  SvarSlett
 2. Smedberget Pilegrimstun er nå lagt inn i vandringsplanleggeren på pilegrim.info:
  http://www.pilegrim.info/view.aspx?pid=4255014&etappeid=2845138

  Beste hilsen
  Eiler Prytz
  Nettansvarlig

  SvarSlett