søndag 8. august 2010

Olsok i Nidaros


startet for vår del med pilegrimskonferansen, der fokus var på St. Olavsvegenes nye status som europeisk kulturveg. Kulturminister Anniken Huitfeldt fikk beviset for dette overrakt under åpningsseremonien for Olavsfestdagene av repr fra Europarådet.


Til høyre sitter Olavsfestdagenes direktør, Randi Wenche Haugen. Før åpningen her i Borggården var det en fargerik prosesjon fra Torvet etter et kort program på scenen der.Neste høydepunkt var arrangementet i Nidarosdomen onsdag kveld, der Per Arne Dahl samtalte med kronprinsesse Mette Marit og utenriksminister Jonas Gahr Støre om tro, håp og kjærlighet.


Bildet er fra referatet på kongehusets nettside. Flott å oppleve at Borggården var full av mennesker under Salmekvelden etterpå. Artig å få høre programmet der igjen nå i radiogudstjenesten i dag. Samtalen med kronprinsessen sendtes sist søndag på NRK 1 og i kveld sendes samtalen med utenriksministeren.


Olsokhøymessen torsdag ble også en spesiell opplevelse i år, kanskje også fordi Asbjørn var bedt om å delta. Det opplevdes som en fin markering av Østerdalsledens 10-årsjubileum og vårt private 15-års pilegrimsjubileum.


Her gjør han sin kollega på Dovre, Hans Jakob Dahl, oppmerksom på hva som skjer på Nidarosdomens Vestfront.


Olavstatuen får sin krans. Hellig Olav "står" her sammen med de tre andre norske helgener: Erkebiskop Eystein, St Hallvard og St Sunniva.


Hyggelig var det å avslutte dagen med pilegrimsfest i Nidaros Pilegrimsgård.


Pilegrimsgården ligger nydelig til mellom Nidarosdomen og Nidelven.


Selv om det var en overraskelse å få årets pilegrimspris, ble det en fin markering av Østerdalsledens 10-årsjubileum - også her.


En hyggelig olsokkveld i møte med andre pilegrimer - fra Østerdalsleden og andre pilegrimsveier. Her forteller daglig leder Berit Lånke om hva det kan bety at St Olavsveiene har fått status som europeisk kulturvei - på linje med for eksempel Veien til Santiago. Vi hadde nettopp snakket med ei som nettopp hadde vandret denne veien og feiret Jakobsdagen i Santiago. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar