Julekrybber

Julekrybbesamlingen vår


Vi har samlet julekrybber i over tretti år. Etter at vi kom til Rendalen Prestegård i 2001 med god plass til både julekrybber og de som ønsket å se dem, økte antallet julekrybber veldig fra år til år. Pr. nyttår 2020 teller samlingen 426 små og store julekrybber fra over 70 land i 4 verdensdeler. 

Først var nok julekrybben mest som en souvenir fra reisen, et minne fra et fremmed sted. Da var det viktig å finne nye julekrybber selv. Nå setter vi også pris på julekrybber vi får i gave av andre som finner noe fint på reisen.

Julekrybben forteller historie. Først og fremt historien om verdensbegivenheten i Betlehem for 2000 år siden. Dernest historien om hvordan denne fortellingen har spredt seg og fått betydning for mennesker i hele verden - også i form av julefortellingens figurer.

For oss forteller hver julekrybbe flere historier; historien om noen som har fått en ide og laget julekrybben, og historien om hvordan julekrybben kom inn i vår samling.

Julekrybbeutstillinger

I tillegg til sju år med julekrybbeutstilling i Rendalen Prestegård har julekrybbene våre vært på "turné" flere steder: Prøysenhuset på Rudshøgda, Eidsvollsbygningen, Elverum Kunstforening i Galleri Nysted, Kulturhuset i Hamar to ganger, Hamar Misjonshus, Nannestad Kunstforening i Biblioteket, Kirkestua i Holter, Kirketunet ved Hurdal kirke og flere ganger hos oss i Movegen 28 i Ottestad.

Om historie og symboler, se hjemmesiden vår.
Her er det også blitt lagt ut bilder av julekrybbene våre i forbindelse med adventkalendere.
Noen av disse er også delt her i bloggen:
Adventkalender 2009
Adventkalender 2011

Advent med julekrybbens historie 2012
Julekrybber i advent 2 2012
Julekrybber i advent 3 2012

Adventkalender 2013
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar